Op vakantie zonder kinderen in Portugal

Waar gaat uw voorkeur naar uit? Luieren aan het water, een stukje toeren, een stedentrip of het u zin om te wandelen?

Wat uw keus ook is, eigenlijk maakt het niet, want In Portugal kan het allemaal. Voor welk gebied u ook kiest, altijd zijn er schilderachtige dorpen en mooie steden te vinden met gezellige markten en tal van historische bezienswaardigheden.

Op een only adult  camping in Portugal kunt u een geweldige kampeervakantie beleven. De campings zijn gelegen op een top locatie en voorzien van alle gewenste faciliteiten voor een fijne vakantie in Portugal. Van oplaadpunt voor uw electrische fiets tot wifi, van broodjesservice tot goed onderhouden sanitair. Kom genieten op rustige camping op een toplocatie! 

plattegrond image

 

Ontdek de schoonheid van Portugal

Portugal is een werkelijk prachtig land. We hebben enkele highlights voor u op een rij gezet:

  • Lissabon, de hoofdstad van Portugal, is een absolute must-see. Het is een populaire bestemming voor een stedenreis, maar ook leuk om een dagje Lissabon te doen als u op de camping staat. In deze romantische stad, gebouwd op zeven heuvels, geniet je van karakteristieke gele trammetjes, authentieke straatjes met wapperend wasgoed, de melancholieke klanken van de fadomuziek, kleurrijke azulejos (beschilderde tegels), hippe uitgaanswijken, moderne street art en historische monumenten en gebouwen.
  • Porto, de tweede stad van Portugal, groeit enorm in populariteit. Geliefd om de kleurrijke oude huizen in het sfeervolle oude centrum, haar kenmerkende ijzeren bruggen, traditionele Port-boten en wijnkelders, prachtige historische gebouwen en bruisende sfeer. Het compacte centrum kun je heerlijk te voet verkennen. Maar er zijn ook veel bijzondere vervoersmiddelen. Die geven het ontdekken van de stad een extra dimensie (of maken het gewoon wat comfortabeler ;-). Neem dus eens de tram, geniet van het uitzicht vanuit de kabelbaan, bekijk de stad vanaf het water of laat je rijden in een elektrische tuk tuk.
  • In de regio Alentejo is er ruimte, veel ruimte. Hier rijd je door eindeloos glooiende velden met kurkeiken en olijfbomen. Een uitbundige bloemenpracht vult het landschap in het voorjaar. Her en der ligt een wit vestingstadje, strategisch gepositioneerd op een heuvel. De kustlijn is ruig en ongerept, met rustige stranden. Je kunt er eindeloos wandelen over oude visserspaden door de prachtige natuur.
  • In Évora, de grootste stad van de Alentejo, vind je veel bezienswaardigheden en historische gebouwen. De stad is beroemd om haar Romeinse tempel, de kathedraal Sé en de indrukwekkende bottenkapel Capela dos Ossos. Maar ook de kleinere stadjes in de Alentejo zijn absoluut het ontdekken waard.
  • Het leuke is dat je hier nog echte pareltjes te ontdekken hebt, soms op de meest onvermoede plaatsen. In het noorden vind je interessante prehistorische rotstekeningen bij Vila Nova, in Europarque in Santa Maria da Feira ligt het beste techniekmuseum van het hele land en in het museum van Lourinhã is een nest te zien met enorme dinosauruseieren. Iedere dag sluit je in stijl af: genietend van de zonsondergang met een geurige stoofschotel, een geroosterd visje en een goed glas wijn.
  • Het stadje Aveiro is vooral bekend door haar kleurige moliceiros (zeewierboten). Om die reden wordt het ook wel 'het Venetië van Portugal' genoemd. Het is zeker leuk om een boottocht te maken door de kanalen van Aveiro. Maar in dit stadje en de omgeving is nog veel meer te ontdekken en te doen.


Zoals gezegd, dit waren echt slechts enkele voorbeelden. De campings hebben vaak meer interessante tips en dergelijke voor u. Een en ander ook afhankelijk van het gebied waar u bent op dat moment. Maar 1 ding is zeker, u hoeft zich echt niet te vervelen in Portugal.

 

Deel deze vakantietip:

Geniet van de natuur

Ontdek de mooiste plekken in de natuur tijdens een vakantie op een adult only camping in Europa! Zoek een camping